החלטתי שאני רוכש אופני הילוכים חדשים – בשביל הכושר כמובן. פתחתי את המחשב ונכנסתי לחנות כדי לקנות אופניים. בחרתי את הדגם שמצא חן בעיני ותאם את התקציב שחשבתי להוציא, ועברתי לקופה. ואז, קיבלתי הצעה – "בוא תוסיף לקנייה גם קסדה ("נכון, לא חשבתי על זה… אני צריך קסדה"), משאבה קומפקטית ("מבאס להיתקע עם פנצ'ר") ותיק שמתחבר לאופניים ("מממ… זה יכול להיות נחמד לשים שם את הנייד, ככה הוא לא יציק לי בכיס. אני צריך לחשוב על זה"). בסוף קניתי את האופניים וגם את הקסדה, המשאבה והתיק, ושמחתי שהם הגיעו במשלוח אחד. יחסית להשקעה באופניים עצמם, היתה העלות של שלוש התוספות נמוכה, ושמחתי על ההזדמנות לקבל חוויית רכיבה טובה יותר.
מכירה של מוצרים משלימים, לעיתים מוצרים קטנים וזולים, יכולה להגדיל את המכירות בחנות משמעותית. לכן, כדאי שחנות – פיזית או מקוונת – תכיל בנוסף למוצרים שהם עיקר המכירה, גם מוצרים זולים, אשר יכולים להשתלב בתהליך המכירה ולהגדיל אותה, ולהוציא את הלקוח מרוצה.
לא תמיד יש רצון להתעסק במכירות קטנות
אבל יש מצב שיכול להקשות על בעל החנות – קונה שמעוניין לרכוש מוצר בודד וזול. מוכר יכול למצוא את עצמו מתעסק יותר מידי זמן בטיפול, אריזה ומשלוח של מוצר שהוא מוכר בחנות המקוונת שלו בסכום לא גדול (המשאבה שרכשתי, למשל, עלתה 64 ש"ח), דבר שיקשה עליו לתת שירות מצויין ללקוחות המרכזיים של החנות – אלו שקונים בסכומים גדולים.
יש לזה פיתרון די פשוט: סכום מינימלי לקנייה. במדריך זה אראה כיצד באמצעות קוד פשוט, נוכל להגביל את הקנייה בחנות Woocommerce לסכום מינימלי, שמתחתיו לא ניתן לבצע הזמנה. אם משתמש ינסה לסיים רכישה בסכום נמוך מהסכום שנקבע, תופיע לו בעגלה הודעת שגיאה. בוודאי נרצה להזמין אותו להסתובב עוד קצת בחנות, ואולי למצוא עוד מוצר או שניים שמתאימים לו, ויביאו אותו לסכום הרכישה המינימלי.
/* Prevent checkout while an order amount is lower than a certain value */
add_action( 'woocommerce_check_cart_items', 'required_min_cart_subtotal_amount' );
function required_min_cart_subtotal_amount() {
if( is_cart() || is_checkout() ) {
// HERE Set minimum cart total amount
$min_total = 100;
$total = WC()->cart->subtotal;
if( $total <= $min_total ) {
// Display an error message
wc_add_notice( '<strong>' . sprintf( __("אנחנו מצטערים. ניתן להזמין מוצרים מהחנות רק בסכום כולל של %s ומעלה. ניתן להוסיף לעגלה מוצרים נוספים לפני המעבר לתשלום."), wc_price($min_total) ) . '<strong>', 'error' );
}
}
}
אל תשכחו לשנות את הסכום בשורה $min_total = 100;
לסכום שמתאים לחנות שלכם, וזהו – הגדרתם סכום מינימלי להזמנה בWoocommerce!
מה הקוד הזה עושה?
הקוד הוא פונקציה שמקושרת להוק woocommerce_check_cart_items
ראשית, היא בודקת אם המשתמש נמצא בעגלה או בעמוד התשלום. אם אכן זה המצב, היא בודקת עם הסכום לתשלום בעגלה (ללא דמי משלוח ותוספות אחרות) קטן מהסכום שהוגדר כסכום מינימלי. אם זה המצב הפונקציה מעבירה הודעת שגיאה ולא מאפשרת להמשיך לתשלום.
איפה שמים את הקוד הזה?
את קוד ה-PHP הזה ניתן להדביק בקובץ functions.php בתבנית הבת הפעילה באתר, או לארוז אותו כתוסף.
סכום מינימלי להזמנה בWoocommerce – היבטים של חוויית לקוח
האם בכל מקרה נכון להגביל את המכירה לסכום מינימלי? לטעמי התשובה שלילית. יש לקוחות שעלולים להתאכזב אם הם מגלים שהם אינם יכולים לרכוש את המוצר שהם הכניסו לעגלה, ולנטוש את החנות, אולי עם תחושה לא נעימה. לפעמים עדיף למוכר לספוג מכירות שאינן מאוד ריווחיות ושההתעסקות בהן גדולה, אך להוסיף לעסק שלו עוד לקוח מרוצה.
ניתן לשקול בהתאם לאופי החנות הודעה ברורה ובולטת שיש בחנות זו סכום קנייה מינימלי (למנוע הפתעה שלילית) או דווקא לא להבליט את המידע.
פיתרון אחר לבעיית המכירה של מוצרים זולים יכול להיות הגדרת סכום משלוח גבוה יחסית, אשר יורד (או אף מתבטל) ככל שסכום המכירה גדול יותר. סכום המשלוח הגדול "מפצה" את המוכר על ההתעסקות באריזה ושילוח של מוצר שאינו ריווחי כאשר הוא עומד למכירה לבדו.
כתבתי גם מדריך כיצד להפוך את חנות הWooCommerce למערכת מכירת כרטיסים לאירועים וכנסים. ואם החנות שאתם בונים עדיין לא מחוברת לשירותי סליקה אני ממליץ לכם לקרוא את המדריך איך לבחור שירות סליקה לחנות אינטרנטית.