עדכון אתר וורדפרס – למה זה חשוב ואיך עושים את זה נכון?

עידכון רכיבי וורדפרס הוא תהליך שמומלץ לעשות באתר אחת לשבועיים, על מנת לשמור עליו מאובטח. זהו תהליך פשוט, אשר לוקח דקות ספורות, ואם עובדים לפי הכללים, הוא גם בטוח מאוד.

תוכן עניינים

WordPress היא מערכת לניהול תוכן בקוד פתוח, אשר מחזיקה כיום מעל 30% מאתרי האינטרנט בעולם. בכך היא הופכת למערכת הגדולה ביותר בתחום אתרי האינטרנט. WordPrees עובדת באופן כזה שהיא מורכבת מחלקים, אשר עובדים יחד, על אף שנוצרו ע"י חברות שונות.

כל אתר WordPress מורכב מ:

  1. ליבת WordPress – הקבצים שמאפשרים ל-WordPress לעבוד.
  2. תבנית – משפיעה על הנראות של האתר ועשוייה להוסיף פונקציות כאלו או אחרות. לעיתים מותקנות באתר כמה תבניות (בעוד רק אחת פעילה)
  3. תוספים – מודולים שמוסיפים פונקציוליות לאתר ה-WordPress (לדוגמה: חיזוק אבטחה, גלריית תמונות, עורך חזותי, SEO)

כמו בכל מערכת או אפליקציה, גם ב-WordPress עשויות להתגלות מעת לעת חולשות אבטחה בליבה בתבניות או בתוספים. לכן חשוב מאוד לשמור על שגרת עדכונים ובכך להגן על האתר מפני חולשות אבטחה. עידכון רכיבי וורדפרס הוא תהליך שמומלץ לעשות באתר שלך לפחות פעם בשבועיים, על מנת לשמור עליו מאובטח. לא בכל פעם שהמערכת מתריעה לנו על צורך בעדכון הדבר נובע מבעיית אבטחה. תפקידם של רוב העידכונים הוא להרחיב את יכולות האתר, לתקן באגים קטנים ולפתור התנגשויות.

בסרטון אני עובר בצורה מקוצרת על ארבעת השלבים בתהליך:

  1. יצירת נקודת שיחזור במערכת הגיבוי
  2. עידכון רכיבי המערכת (וורדפרס, תוספים, תבנית)
  3. ניקוי מטמון (Cache)
  4. בדיקת האתר במצב גלישה בסתר

 

 

גרסה מפורטת יותר (11 דקות), בה אני מסביר יותר על העומק של התהליך, וגם מסביר מה לעשות אם בכל זאת נמצאו בעיות לאחר העדכון:

 

בהדרכה זו נעשה שימוש בתוסף הגיבוי Updraft Plus. כל האתרים שאנחנו בונים בסטודיו שלנו עושים שימוש בתוסף הזה. לא בכל האתרים הוא מותקן. אם אין תוסף גיבוי באתר שלך, כדאי לשקול להתקין את Updraft Plus.

קראו כאן איך בוחרים בונה אתרים.

שיתוף  

הרשמה לקבלת עדכונים

עוד באותו נושא

נשמח לספק לחברה שלך פתרונות מקצועיים בהתאמה אישית.

אלחנן, מנהל הסטודיו, יחזור אליך בשעות הקרובות וישמח לשוחח איתך.

דילוג לתוכן